Cementdekvloeren door heel nederland

Binnen 1 minuut een scherpe offerte

Bel of whatsapp ons op 085-0041863

Cementdekvloer – Droogtijd

  • Cementdekvloeren door heel Nederland

  • Binnen 2 minuten een scherpe offerte

  • 1000+ mensen gingen je voor

Direct gratis offerte

Droogtijd cementdekvloer

Nadat de cementdekvloer is geplaatst, moet deze drogen. Daarna kunnen er allerlei mogelijke afwerkingen op toegepast worden. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van vloerbedekking, het aanbrengen van tegels of de keuze voor hout. Maar hoe lang moet een vloer eigenlijk drogen, voordat je de eindvloer kunt leggen?

Hoe lang moet een cementdekvloer drogen?

De cementdekvloer droogtijd verschilt per vloer. Het ligt namelijk vooral aan de dikte van de vloer. Over het algemeen kun je een week droogtijd per centimeter dikte van de vloer aanhouden. Bij de meeste vloeren zal de dikte 3 of 4 centimeter zijn. Dan bedraagt de droogtijd betonvloer voor cementdekvloer dus zo’n 3 of 4 weken.

Het drogen cementdekvloer is heel belangrijk, omdat je anders beschadigingen in de vloer kunt krijgen. Dat is niet alleen zonde, maar ook buitengewoon onwenselijk, omdat de eindvloer er dan niet mooi op past. Vloerafwerkingen hebben een droge ondergrond nodig.

Droogtijd cementdekvloer voor tegels

De droogtijd van een cementdekvloer voor tegels bedraagt ongeveer 28 dagen. Dan zal het cement volledig droog zijn en kun je er tegels op aanbrengen. Het restvochtgehalte moet klein genoeg zijn om de tegels te kunnen leggen. Cementdekvloeren kunnen door belastingen en temperatuurverschillen vervormen of barsten, als het nog te nat is. Daarom is het belangrijk om lang genoeg te wachten tot je de tegels aanbrengt.

Als de vloer nog te nat is, kan het kromtrekken. De tegels komen er dan niet mooi op te liggen. In principe hoeft de vloer niet kurkdroog te zijn om tegels te leggen, maar te nat is ook zeker niet goed. Dit vereist het deskundig oog van een vakman.

Droogtijd versnellen

Wil je de droogtijd versnellen? Dan kun je een droogtijdversneller toevoegen. Dat wordt toegevoegd aan de mortel. Het vervangt een deel van het water in de specie, zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Er zit minder water in het mengsel, waardoor de vloer sneller droogt.

Of een droogtijdversneller wenselijk is, kun je het best vragen aan de vakman. Het leggen van een cementdekvloer is hoe dan ook echt een klus voor een vakman. Het is een heel precies werkje. De meeste doe-het-zelvers ondervinden moeilijkheden bij het leggen van een dergelijke vloer. Bespaar daarom tijd, geld en frustratie en vraag vandaag nog een offerte aan.

Wij helpen je graag.

Vraag direct een gratis offerte aan.

Om hoeveel m2 gaat het ongeveer?
Hoeveel cm mag de vloer worden?
Wil je ook een offerte om vloerverwarming te laten leggen?
Bedankt voor je aanvraag, we gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Jouw contactpersoon: Theo

Cementdek.nl

Kievitsven 92
5249 JK Rosmalen
Tel: 085-0041863

Pampuslaan 75
1382 JM Weesp
Tel: 085-0041863

Openingstijden:

maandag 08:00-20:00
dinsdag 08:00-20:00
woensdag 08:00-20:00
donderdag 08:00-20:00
vrijdag 08:00-20:00
zaterdag 08:00-18:00